Recept
« Terug naar recepten
Kerstkalkoen op z'n Menorcaans (Pavo Navidad à la Menorque)
PT3M
Kerstkalkoen op z'n Menorcaans (Pavo Navidad à la Menorque)
Een heerlijk kerstkalkoen op z'n menorcaans (pavo navidad à la menorque) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstkalkoen op z'n Menorcaans (Pavo Navidad à la Menorque) te bereiden
Voor de vulling:
Schil de 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
Doe de appel in een grote kom en besprenkel de appel met wat citroensap.
Voeg de rozijnen, honing, broodkruim, ui, het ei en wat zwarte peper en zout toe.
Meng alles heel goed door elkaar tot er een soort massa ontstaat.
Vul de kalkoen met het mengsel en leg hem in een flinke braadslee of ovenschaal.
Schil de 3e appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd mooie schijven van deze appel. Verdeel deze appelschijven over de kalkoen
Verwarm ondertussen de over voor op ± 200°C.
Meng de olie met de kipkruiden en de geperste knoflook (je mag best flink wat kruiden gebruiken).
Verdeel de kruidenolie over de kalkoen (gebruik indien nodig een kwastje hierbij).
Schuif de kalkoen in de oven en laat hem minstens 2 tot 3 uur braden (dit is geheel afhankelijk van de grote van de kalkoen).
Bedruip regelmatig de kalkoen met de kruidenolie (je schept deze olie steeds opnieuw over de kalkoen).
Ga net zolang door tot de kalkoen helemaal gaar is (gebruik desnoods een speciale oventhermometer die je in het vlees kunt prikken om de temperatuur aan de binnenkant te controleren).
Als de kalkoen helemaal gaar is, haal je hem uit de oven.
Laat hem voor het opdienen wel even 5 minuten rusten.
Schil de 2 appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
Doe de appel in een grote kom en besprenkel de appel met wat citroensap.
Voeg de rozijnen, honing, broodkruim, ui, het ei en wat zwarte peper en zout toe.
Meng alles heel goed door elkaar tot er een soort massa ontstaat.
Vul de kalkoen met het mengsel en leg hem in een flinke braadslee of ovenschaal.
Schil de 3e appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd mooie schijven van deze appel. Verdeel deze appelschijven over de kalkoen
Verwarm ondertussen de over voor op ± 200°C.
Meng de olie met de kipkruiden en de geperste knoflook (je mag best flink wat kruiden gebruiken).
Verdeel de kruidenolie over de kalkoen (gebruik indien nodig een kwastje hierbij).
Schuif de kalkoen in de oven en laat hem minstens 2 tot 3 uur braden (dit is geheel afhankelijk van de grote van de kalkoen).
Bedruip regelmatig de kalkoen met de kruidenolie (je schept deze olie steeds opnieuw over de kalkoen).
Ga net zolang door tot de kalkoen helemaal gaar is (gebruik desnoods een speciale oventhermometer die je in het vlees kunt prikken om de temperatuur aan de binnenkant te controleren).
Als de kalkoen helemaal gaar is, haal je hem uit de oven.
Laat hem voor het opdienen wel even 5 minuten rusten.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Al een paar keer gemaakt, heerlijk met de kerst, maar ook op andere dagen.