Recept
« Terug naar recepten
Kerstkransjes- koekjes
PT15M
Kerstkransjes- koekjes
Een heerlijk kerstkransjes- koekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept van A. Zijlstra 151211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstkransjes- koekjes te bereiden
Deeg kneden van alle ingrediënten.
Deeg uitrollen tot 3 mm dikte.
De koekjes met een deegsteker uitsnijden en op een bakplaat leggen.
De koekjes bestrijken met geklopt ei.
Bestrooien met suiker en amandelschaafsel.
Koekjes bakken in een voorverwarmde oven van 200°C (conventioneel) en 180°C (hete lucht).
Baktijd ongeveer 8 minuten.
Goed laten afkoelen op een rooster.
Deeg uitrollen tot 3 mm dikte.
De koekjes met een deegsteker uitsnijden en op een bakplaat leggen.
De koekjes bestrijken met geklopt ei.
Bestrooien met suiker en amandelschaafsel.
Koekjes bakken in een voorverwarmde oven van 200°C (conventioneel) en 180°C (hete lucht).
Baktijd ongeveer 8 minuten.
Goed laten afkoelen op een rooster.
Liske zegt:
Ik ben altijd op zoek naar lekkere recepten voor koekjes e.d. om met de kinderen te maken. Deze ga ik zeker proberen, vanavond nog!:p