Recept
« Terug naar recepten
Kerstvlaaitjes Joulutortut uit Finland
PT45M
Kerstvlaaitjes Joulutortut uit Finland
Een heerlijk kerstvlaaitjes joulutortut uit finland recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Onbekend
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstvlaaitjes Joulutortut uit Finland te bereiden
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een schaal snel met de hand tot een samenhangende massa. Kneed niet teveel. Zet het deeg weg op een koele plaats en laat het stijf worden. Rol uit op een met bloem bestrooide plank. Vouw af en toe op om het deeg bladerig te maken en rol te slotte uit tot een lap van 1/2 cm. dik. Snij de plak in blokjes van 7 bij 7 cm. en maak een inkeping in alle vier de hoeken van de blokjes. Leg een klontje pruimenmoes of jam midden op de blokjes en vouw de uiteinden om en om naar binnen, zodat de blokjes de vorm krijgen van molenwieken. Bestrijk met geklopt ei en bak bij een temperatuur van 225 graden tot de kleur licht bruin is.
slagtertje zegt: