Geef er witte rijst bij en bv een salade van tomaten/komkommer.
*De gedroogde citroenen zijn oa te koop in de Iraanse toko op de Rozengracht 56 te Amsterdam.
Recept
« Terug naar recepten
Khoresh Bamieh
PT215M
Khoresh Bamieh
In het oude Perzie (tegenwoordige Iran) houdt men van stoofpotten,vooral lamsstoofpotten (khoresh).Er zijn nog al wat verschillende stoofpotten.Eentje daarvan is de lamsstoofpot met okra en tomaat (bamieh).
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
215 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kennissen uit het Midden Oosten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Khoresh Bamieh te bereiden
1).Fruit de uien en knoflook aan in de olie en voeg het zout en de peper toe.
2).Fruit dan het vlees aan in dezelfde pan tot die aan alle zijden is gekleurd.
3).Voeg de 150 cc bouillon met saffraan toe en roer goed door.
4).Voeg de rest toe van de bouillon met de gedroogde citroenen/limoenen en laat het vlees in 150 minuten gaar en zacht koken..
5).Voeg het blik met tomaten toe en het tomatenconcentraat en roer goed door. Breng het geheel weer aan de kook en voeg dan de okra toe.
6).Zo nu en dan voorzichtig omwerken en deksel er weer op. De okra zijn in een half uur gaar. Kook ze niet tot pap en laat ze heel.
7).Verwijder de gedroogde citroenen en schep op.
2).Fruit dan het vlees aan in dezelfde pan tot die aan alle zijden is gekleurd.
3).Voeg de 150 cc bouillon met saffraan toe en roer goed door.
4).Voeg de rest toe van de bouillon met de gedroogde citroenen/limoenen en laat het vlees in 150 minuten gaar en zacht koken..
5).Voeg het blik met tomaten toe en het tomatenconcentraat en roer goed door. Breng het geheel weer aan de kook en voeg dan de okra toe.
6).Zo nu en dan voorzichtig omwerken en deksel er weer op. De okra zijn in een half uur gaar. Kook ze niet tot pap en laat ze heel.
7).Verwijder de gedroogde citroenen en schep op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rené zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
René,
Dank voor je commentaar.Over smaken valt niet te twisten en dat doenwe dus ook niet.Maar....,khoresh bamieh is nu eenmaal een lamsstoofpot met tomaat en okra,daar ontkom je dus niet aan.Vervang je de okra door sperziebonen en dat is je goed recht,dan is het geen khoresh bamieh meer,maar dan heet het anders (khoresh lubia sabz?).
Jan A.