Recept
« Terug naar recepten
Kikkerbillen in de knoflookboter
PT60M
Kikkerbillen in de knoflookboter
Een heerlijk kikkerbillen in de knoflookboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan Wolfert
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Bourgondische familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kikkerbillen in de knoflookboter te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Kikkerbillen in de koekenpan aanbraden in olijfolie en een eetlepel roomboter tot ze bijna gaar zijn.
Kikkerbillen uit het braadvet halen en uit laten lekken op keukenpapier.
In een pannetje de rest van de roomboter smelten(niet bruinen) en hierdoor de uitgeperste knoflook en de gehakte peterselie roeren.
De uitgelekte kikkerbillen in een ovenschaal leggen en overgieten met de gesmolten roomboter.
Schaal in de oven bij 200 °C tot de boter begint te bruisen.
Kikkerbillen in de koekenpan aanbraden in olijfolie en een eetlepel roomboter tot ze bijna gaar zijn.
Kikkerbillen uit het braadvet halen en uit laten lekken op keukenpapier.
In een pannetje de rest van de roomboter smelten(niet bruinen) en hierdoor de uitgeperste knoflook en de gehakte peterselie roeren.
De uitgelekte kikkerbillen in een ovenschaal leggen en overgieten met de gesmolten roomboter.
Schaal in de oven bij 200 °C tot de boter begint te bruisen.
Mijn kookverhaal (Jan Wolfert)
recept opgedaan bij mensen in de Bourgogne
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Wim Kuijpers zegt:
Wim kuijpers zegt:
Bart zegt:
Als je de zaak aan het eind van het seizoen wat wil uitdunnen stuur ik bijgaand een receptje. Kan volgens mij ook heel goed in de HEKSENPOT.
Hou me op de hoogte.
Groet, Abel
Alice zegt:
De plastic zak mag de bodem van de pan niet raken,flinke kant water in de pan dus! (Zo warm ik gebraden kip ook op) ,gaat perfect, al doe ik dat een uurtje in de pan, met de deksel er op, op laag vuur, tegen de kook aan. Groetjes Alice.
Alice zegt:
Jan zegt:
smakelijk
Nicole zegt: