Recept
« Terug naar recepten
Kip dijonaise met prei en tomaten
PT45M
Kip dijonaise met prei en tomaten
Een heerlijk kip dijonaise met prei en tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip dijonaise met prei en tomaten te bereiden
Was de preistengels grondig en snij ze in 1,5 cm brede ringen. Blancheer de preiringen en laat uitlekken. Snij het vruchtvlees van de gepelde en ontpitte tomaten in reepjes. Was de kippenbouten, dep ze droog, kruid met peper, zout en rozemarijn en wentel ze in de bloem. Bak ze goudbruin in 2 eetlepels olie en neem ze uit de pan. Schil de uien en snij ze in fijne ringen. Fruit ze in dezelfde vetstof, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kruid met peper, zout het citroensap en 2 eetlepels mosterd. Leg er de kippenbouten in, laat een half uurtje op een laag vuur garen en haal ze uit de saus. Roer de bloem door de zure room en voeg toe aan de saus. Doe er de preiringen en tomaten bij en laat zo afkoelen .Doe voor de vinaigrette de rest van de olie en azijn in de kom, kruid met peper, zout en de rest van de mosterd en zet koel.