Recept
« Terug naar recepten
Kip - Garnalen Frituur met Sweet Chili
PT60M
Kip - Garnalen Frituur met Sweet Chili
In de oosterse keuken is een mengsel van kip en garnalen een regelmatig voorkomend recept
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip - Garnalen Frituur met Sweet Chili te bereiden
- Maak een homogeen mengsel van de garnaal,kippengehakt,lenteui,5 cc maizena,Nam Pla,sesamolie,witte peper.
- Verdeel dit over de 16 wontons
- Seal de wontons met behulp van het eiwit met water.
- Frituur de wontons in de hete frituurolie tot gaarheid.
- Voor de saus:Maak een homogeen mengsel van de lombok,water,azijn,knoflook,suiker,zout en maizena in de blender en doe dit in een saus pannetje.Kook dit mengsel net zo lang in tot het lekker dik is geworden.Laat afkoelen.
- Serveer de de gefrituurde wontons met de sweet chili saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een enigszins zoet witte wijn of een koud biertje.