KookJij

Kip Gegaard in Bouillon met Azijn

Een eenpans maaltijd uit de USA. Toch weer iets aparts
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Gegaard in Bouillon met Azijn te bereiden

  1. In een grote stoofpan de olie verhitten en daarin de met zout en peper bestrooide kippendijen op het vel bakken gedurende 7 minuten en daarna op de andere kant. De kip apart leggen op een schotel.
  2. Bak in de overgebleven olie de worteltjes, prei en knoflook gedurende 5 tot 6 minuten en voeg dan de bloem toe. Blijf roeren en fruit verder gedurende 1 minuut.
  3. Voeg nu de azijn toe en en roer met een houten keukenlepel de bodem schoon en blijf roeren tot de saus gaat indikken. Dat zal zo'n 5 tot 6 minuten in beslag nemen.
  4. Doe nu de bouillon er bij en roer dat goed door en breng het geheel aan de kook.
  5. Nu doen we de kip er bij met het vel naar boven en zetten dan het geheel in de voorverwarmde oven gedurende een klein uurtje.
  6. We halen nu de pan uit de oven en leggen de kip met vel naar boven op een bakplaat en schuiven die onder de grill in het midden van de oven tot 5 minuten is genoeg om het vel krokant te krijgen.
  7. Ondertussen staat de saus weer te koken op het vuur tot dat er ongeveer 1 liter is overgebleven.
  8. Van het vuur af roeren we de klontjes roomboter door de saus en de gesnipperde bieslook en peterselie,
  9. Serveer de kip met de saus en geef daarbij rijst, puree of geboterde pasta.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een op hout opgevoede Chardonnay of een Riesling (Kabinett of Spaetlese trocken)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst