Recept
« Terug naar recepten
Kip in een jasje van basilicum
PT60M
Kip in een jasje van basilicum
Een heerlijk kip in een jasje van basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in een jasje van basilicum te bereiden
voorbereiden:
Kook de aardappelen gaar. Kruid de kipfilets met versgemalen peper en omwikkel met basilicum.
bereiden:
stoom de kipfilets:
Breng het water met de sherry aan de kook. Leg de kipfilets in een stoommandje en stoom gaar in 15 à 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets).
maak de puree:
Prak de gekookte aardappelen en vermeng met mayonaise, tomatentapenade, nootmuskaat en versgemalen peper. Meng als laatste de tomatenblokjes onder de puree.
maak de ansjovisboter:
Smelt de boter en roer de ansjovis en kappertjes eronder.
serveren:
Overgiet de kipfilets met saus en versier met heibloempjes.
Kook de aardappelen gaar. Kruid de kipfilets met versgemalen peper en omwikkel met basilicum.
bereiden:
stoom de kipfilets:
Breng het water met de sherry aan de kook. Leg de kipfilets in een stoommandje en stoom gaar in 15 à 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets).
maak de puree:
Prak de gekookte aardappelen en vermeng met mayonaise, tomatentapenade, nootmuskaat en versgemalen peper. Meng als laatste de tomatenblokjes onder de puree.
maak de ansjovisboter:
Smelt de boter en roer de ansjovis en kappertjes eronder.
serveren:
Overgiet de kipfilets met saus en versier met heibloempjes.