KookJij

Kip met aardappelen uit de oven

Een heerlijk kip met aardappelen uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Yunomi
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met aardappelen uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor in 10 minuten voor op 200 graden.

Schil de aardappels en snij ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en oregano. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met olijfolie en water. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel ze over de aardappelen. Bestrooi ook de kippenbouten met zout en oregano en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap. Zet de schaal ongeveer anderhalf uur op 180 graden in de oven. Eventueel water toevoegen bij het bakken.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Ik heb het vanavond zelf gemaakt en zelfs mijn wederhelft was er dolentoustiast over! Het was inderdaad heerlijk. Zodra ik de kip uit de schaal wilde halen, viel het kippenvlees zo van het bot af, terwijl het vel heerlijk knapperig was!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

truitje

truitje zegt:
Hoi Dayenne,
In tegenstelling tot wat je ziet was de kip niet droog, integendeel het was lekker sappig. De spruitjes zijn niet verpieterd ze waren beetgaar. Wat je op de foto ziet zijn de gebakken uitjes die met de spruitjes mee gebakken worden, trouwens de spruitjes gaan apart in de wok dus niet bij de aardappelen en kippenbouten in de oven. Al met al het was een heerlijke maaltijd die zeker en vast voor herhaling vatbaar is. Je kunt het ook met een gerust hart aan gasten voorzetten, die zullen er ook van smullen. Probeer maar Dayenne en laat ons dan weten hoe het was en hou je aan de oventijd die heb je echt nodig. Groetjes Gerda :p:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Beste Ingrid,
het is een foto en niet zoals in de kookboeken en advertenties gephotoshopt.
Het gerecht is rauw,dus die oventijd heb je wel nodig;je kunt het bekorten door alles eerst aan te braden en te koken,maar dat moet je zelf ff bekijken. Succes!;)
Dayenne

Dayenne zegt:
Ik vind de kip er op de foto erg uitgedroogd uitzien, en ook de spruitjes lijken verpieterd. Is anderhalf uur niet wat veel?
truitje

truitje zegt:
Nou Karin, het was heerlijk. Reactie zoon; Dit mag je voor mij vaker maken. Ook wij vonden het erg lekker, het was verrassend hoe de smaken combineren. Ik heb er krieltjes bij gemaakt die had ik nog dus die moest ik eerst opmaken. Bedankt voor dit heerlijke recept. Groetjes Gerda :p:p:p:p
truitje

truitje zegt:
Hoi Karin, staat voor vanavond op het programma. Wij gaan het eten met roerbakspruitjes. Ik maak er een foto van en laat hem er bij zetten, met jouw toestemming natuurlijk. Groetjes Gerda :p:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Beste Ingrid,
Als je wil voorkomen dat het gaat spetteren,kan je er folie op doen,maar beter is een magnetron deksel;het zal misschien niet goed passen,maar het scheelt wel.
Een heteluchtovenstand voor dit gerecht is 180 gr,maar het voorverwarmen staat in het recept.
ingrid

ingrid zegt:
Dus geen folie er op de eerste tijd?
En had je een idee van een hete luchtoven de temp..Gr Ingrid.
truitje

truitje zegt:
Zeker het proberen waard, gaat voor volgende week op het kookprogramma. Groetjes, Gerda :p:p:p
Karin Lotterman

Karin Lotterman zegt:
Sorry, ja je hebt helemaal gelijk! Ik zal het er gelijk even bijzetten. De oven eerst voorverwarmen op 200 graden en dan 1,5 uur in de oven op 180 graden.;)
enilorac

enilorac zegt:
Er is nergens te vinden hoe warm de oven moet zijn. Is 180gr. genoeg???