Recept
« Terug naar recepten
Kip met aardappelen uit de oven
PT20M
Kip met aardappelen uit de oven
Een heerlijk kip met aardappelen uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met aardappelen uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor in 10 minuten voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snij ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en oregano. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met olijfolie en water. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel ze over de aardappelen. Bestrooi ook de kippenbouten met zout en oregano en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap. Zet de schaal ongeveer anderhalf uur op 180 graden in de oven. Eventueel water toevoegen bij het bakken.
Schil de aardappels en snij ze over de lengte in vieren. Bestrooi ze met zout en oregano. Leg ze in een grote ovenschaal waarvan de bodem bedekt is met olijfolie en water. Snijd de knoflook in dunne plakjes en verdeel ze over de aardappelen. Bestrooi ook de kippenbouten met zout en oregano en leg ze tussen de aardappels in de ovenschaal. Besprenkel het geheel met citroensap. Zet de schaal ongeveer anderhalf uur op 180 graden in de oven. Eventueel water toevoegen bij het bakken.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Ik heb het vanavond zelf gemaakt en zelfs mijn wederhelft was er dolentoustiast over! Het was inderdaad heerlijk. Zodra ik de kip uit de schaal wilde halen, viel het kippenvlees zo van het bot af, terwijl het vel heerlijk knapperig was!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
het is een foto en niet zoals in de kookboeken en advertenties gephotoshopt.
Het gerecht is rauw,dus die oventijd heb je wel nodig;je kunt het bekorten door alles eerst aan te braden en te koken,maar dat moet je zelf ff bekijken. Succes!;)
Dayenne zegt:
truitje zegt:
truitje zegt:
bametz-saffrie zegt:
Als je wil voorkomen dat het gaat spetteren,kan je er folie op doen,maar beter is een magnetron deksel;het zal misschien niet goed passen,maar het scheelt wel.
Een heteluchtovenstand voor dit gerecht is 180 gr,maar het voorverwarmen staat in het recept.
ingrid zegt:
En had je een idee van een hete luchtoven de temp..Gr Ingrid.
truitje zegt:
truitje zegt:
In tegenstelling tot wat je ziet was de kip niet droog, integendeel het was lekker sappig. De spruitjes zijn niet verpieterd ze waren beetgaar. Wat je op de foto ziet zijn de gebakken uitjes die met de spruitjes mee gebakken worden, trouwens de spruitjes gaan apart in de wok dus niet bij de aardappelen en kippenbouten in de oven. Al met al het was een heerlijke maaltijd die zeker en vast voor herhaling vatbaar is. Je kunt het ook met een gerust hart aan gasten voorzetten, die zullen er ook van smullen. Probeer maar Dayenne en laat ons dan weten hoe het was en hou je aan de oventijd die heb je echt nodig. Groetjes Gerda :p:p:p