Recept
« Terug naar recepten
Kip met ananas en cashewnoten
PT15M
Kip met ananas en cashewnoten
Een heerlijk kip met ananas en cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kip met ananas en cashewnoten te bereiden
1 Eetl. olie in de wok verhitten. De cashewnoten op een laag vuur 2 min. roerbakken tot ze goudgeel zijn.
Uit de pan nemen en op een keukenpapier uit laten lekken.
De kippenfond vermengen met het aardappelzetmeel en apart zetten.
De wok opnieuw verhitten. De stukjes kip op een hoog vuur in 2 porties in 3 min. goudbruin bakken.
Op keukenpapier uit laten lekken.
De rest van de olie in de wok doen en zeer heet laten worden. De knoflook 5 sec. roerbakken. Dan de chilipeper, uien en paprika toevoegen en 2 min. roerbakken.
De ananas, oestersaus, vissaus, suiker en het aardappelzetmeelpapje toevoegen. Het geheel nog 2 min. roerbakken. De cashewnoten toevoegen en opsmaak brengen met de zwarte peper. Garneren met verse koriander en direct serveren.
Uit de pan nemen en op een keukenpapier uit laten lekken.
De kippenfond vermengen met het aardappelzetmeel en apart zetten.
De wok opnieuw verhitten. De stukjes kip op een hoog vuur in 2 porties in 3 min. goudbruin bakken.
Op keukenpapier uit laten lekken.
De rest van de olie in de wok doen en zeer heet laten worden. De knoflook 5 sec. roerbakken. Dan de chilipeper, uien en paprika toevoegen en 2 min. roerbakken.
De ananas, oestersaus, vissaus, suiker en het aardappelzetmeelpapje toevoegen. Het geheel nog 2 min. roerbakken. De cashewnoten toevoegen en opsmaak brengen met de zwarte peper. Garneren met verse koriander en direct serveren.
Netty zegt: