KookJij

Kip met ananas en cashewnoten

Een heerlijk kip met ananas en cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 365 kCal energie
30 Gram eiwit
21 Gram vet
14 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Aziatisch koken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met ananas en cashewnoten te bereiden

1 Eetl. olie in de wok verhitten. De cashewnoten op een laag vuur 2 min. roerbakken tot ze goudgeel zijn.
Uit de pan nemen en op een keukenpapier uit laten lekken.
De kippenfond vermengen met het aardappelzetmeel en apart zetten.
De wok opnieuw verhitten. De stukjes kip op een hoog vuur in 2 porties in 3 min. goudbruin bakken.
Op keukenpapier uit laten lekken.
De rest van de olie in de wok doen en zeer heet laten worden. De knoflook 5 sec. roerbakken. Dan de chilipeper, uien en paprika toevoegen en 2 min. roerbakken.
De ananas, oestersaus, vissaus, suiker en het aardappelzetmeelpapje toevoegen. Het geheel nog 2 min. roerbakken. De cashewnoten toevoegen en opsmaak brengen met de zwarte peper. Garneren met verse koriander en direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Netty

Netty zegt:
Hoi A. Dank voor dit recept, te maken zonder die kant en klaar zakjes met kruiden. Ik doe zelf altijd de blokjes kipfilet in een plastic zak met bloem en kruiden die ik door elkaar schud, en dan pas bakken zodat de blokjes niet droog worden.