Recept
« Terug naar recepten
Kip met citroenroomsaus
PT60M
Kip met citroenroomsaus
Een heerlijk kip met citroenroomsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familierecept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met citroenroomsaus te bereiden
kip aanbraden in boter
uitje toevoegen en kort meebakken
bestrooien met bloem en kort bakken
deglaceren met scheutje witte wijn en de helft van het citroensap
Toevoegen: peterselie, tijm, peper en bouillon
een klein uur laten sudderen
rijst koken (2 delen water voor 1 deel rijst op matig vuur met deksel koken tot al het water door de rijst is opgenomen, van het vuur halen en afgedekt laten staan met keukenpapier tussen pan en deksel om de damp te absorberen)
schaal voorverwarmen, kip overdoen in schaal
saus afmaken: room toevoegen, aan de kook brengen, resterend citroensap naar smaak toevoegen. Voor lekker veel saus eventueel meer bouillon toevoegen.
op smaak brengen met zout en peper. Over de kip gieten en bestrooien met wat fijngehakte peterselie.
Serveertips
Serveren met rijst, en groenten naar keuze (worteltjes, champignons, erwtjes, boontjes, broccoli o.a.
uitje toevoegen en kort meebakken
bestrooien met bloem en kort bakken
deglaceren met scheutje witte wijn en de helft van het citroensap
Toevoegen: peterselie, tijm, peper en bouillon
een klein uur laten sudderen
rijst koken (2 delen water voor 1 deel rijst op matig vuur met deksel koken tot al het water door de rijst is opgenomen, van het vuur halen en afgedekt laten staan met keukenpapier tussen pan en deksel om de damp te absorberen)
schaal voorverwarmen, kip overdoen in schaal
saus afmaken: room toevoegen, aan de kook brengen, resterend citroensap naar smaak toevoegen. Voor lekker veel saus eventueel meer bouillon toevoegen.
op smaak brengen met zout en peper. Over de kip gieten en bestrooien met wat fijngehakte peterselie.
Serveertips
Serveren met rijst, en groenten naar keuze (worteltjes, champignons, erwtjes, boontjes, broccoli o.a.