*Serveer op voorverwarmde borden :
1 schep couscous met multi groentes en noten en daarbij een
kippedij met uien-vruchten compote.Strooi daarover de amandelsnippers.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met Fruit en Noten uit de Oven
PT100M
Kip met Fruit en Noten uit de Oven
Een heerlijk kip met fruit en noten uit de oven recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennissen,die in het Middenoosten hebben gewerkt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met Fruit en Noten uit de Oven te bereiden
DAG VAN TE VOREN :
*Verhit de olie in de pan met dikke bodem en smoor hierin de uien tot ze mooi gekleurd zijn.Dat zal een minut of 30-40 kosten.Breng op smaak met peper en zout.
*Daarna de uienmassa overbrengen naar een grote kom en daar de gedroogde vruchten bij doen en kaneel met kardamom en honing.Dit geheel goed roeren,zodat een goede menging is ontstaan.
OP DE DAG ZELF :
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Bekleed de bodem van de grote pan met dikke bodem met bakpapier dat aan beide zijden is ingevet met rijst olie.
*Leg het uien-fruit mengsel op dit bakpapier.Leg dan de kippendijen (die zijn ingesmeerd met een mengsel van olijf olie,kurkuma,zout en zwarte peper) op de uien-vruchten massa) en giet de kippebouillon over de inhoud.Doe het deksel op de pan.
*Zet de pan gedurende 1 uur in de oven ,,kijk of er nog kippebouillon bij moet,draai de pan een slag in de rondte,
keer de dijen om en zet het weer 1 uur weg in de oven (met deksel op de pan)
*Nu kijken of de kip gaar is;zo niet dan nog eens 15 minuten in de oven zonder deksel.
*Intussen worden de amandelsnippes in een beetje roomboter bruin geroosterd en knapperig gemaakt.
*De kip is nu klaar en kan worden opgediend met de uien-
vruchten massa en daar overheen gestrooid de amandelsnippers.
*Dien op bv met de "Couscous met Multi Groenten en
Noten " (ZIE ALDAAR)
*Verhit de olie in de pan met dikke bodem en smoor hierin de uien tot ze mooi gekleurd zijn.Dat zal een minut of 30-40 kosten.Breng op smaak met peper en zout.
*Daarna de uienmassa overbrengen naar een grote kom en daar de gedroogde vruchten bij doen en kaneel met kardamom en honing.Dit geheel goed roeren,zodat een goede menging is ontstaan.
OP DE DAG ZELF :
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Bekleed de bodem van de grote pan met dikke bodem met bakpapier dat aan beide zijden is ingevet met rijst olie.
*Leg het uien-fruit mengsel op dit bakpapier.Leg dan de kippendijen (die zijn ingesmeerd met een mengsel van olijf olie,kurkuma,zout en zwarte peper) op de uien-vruchten massa) en giet de kippebouillon over de inhoud.Doe het deksel op de pan.
*Zet de pan gedurende 1 uur in de oven ,,kijk of er nog kippebouillon bij moet,draai de pan een slag in de rondte,
keer de dijen om en zet het weer 1 uur weg in de oven (met deksel op de pan)
*Nu kijken of de kip gaar is;zo niet dan nog eens 15 minuten in de oven zonder deksel.
*Intussen worden de amandelsnippes in een beetje roomboter bruin geroosterd en knapperig gemaakt.
*De kip is nu klaar en kan worden opgediend met de uien-
vruchten massa en daar overheen gestrooid de amandelsnippers.
*Dien op bv met de "Couscous met Multi Groenten en
Noten " (ZIE ALDAAR)
deuxchapeaux zegt:
Voor de duidelijkheid heb ik het nog eens vermeld bij de "Bereiding".Groeten en smakelijk eten.
Jan A:?