Recept
« Terug naar recepten
Kip met gember
PT35M
Kip met gember
Een heerlijk kip met gember recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
239 kCal energie
25 Gram eiwit
12 Gram vet
6 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
12 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.mijnreceptenboek.nl recept van armaco
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met gember te bereiden
Het kippenvlees met de helft van de vissaus kruiden. De olie in de wok verhitten en het vlees op een hoog vuur 1 min. roerbakken.
Paprika, gember, bleekselderij, bosuitjes en wortel toevoegen en ongeveer 2-3 min. roerbakken.
Taugé en eventueel chilipeper toevoegen. De oestersaus en de rest van de vissaus erbij doen en 1 min. roerbakken.
De maïzena door de bouillon roeren, in de wok gieten en op een middelhoog vuur omscheppen tot de saus indikt en glazig wordt. Op smaak brengen met peper en direct serveren.
.
Paprika, gember, bleekselderij, bosuitjes en wortel toevoegen en ongeveer 2-3 min. roerbakken.
Taugé en eventueel chilipeper toevoegen. De oestersaus en de rest van de vissaus erbij doen en 1 min. roerbakken.
De maïzena door de bouillon roeren, in de wok gieten en op een middelhoog vuur omscheppen tot de saus indikt en glazig wordt. Op smaak brengen met peper en direct serveren.
.