Recept
« Terug naar recepten
Kip met olijven en rozemarijn
PT90M
Kip met olijven en rozemarijn
Een heerlijk kip met olijven en rozemarijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
430 kCal energie
23 Gram eiwit
37 Gram vet
1 Gram koolhydraten
23 Gram eiwit
37 Gram vet
1 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met olijven en rozemarijn te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de kip in een schaal en schenk de olie van de olijven erover.
Zorg dat de kip rondom bedekt is.
Bestrooi met chilipeper, peper en zout.
Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.
Leg met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in 60-70 minuten goudbruin en gaar.
Keer na 40 minuten en leg de rest van de rozemarijn en citroen naast de kip.
Schep de laatste 5 minuten de olijven erbij.
Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Lekker met couscous en komkommer.
Doe de kip in een schaal en schenk de olie van de olijven erover.
Zorg dat de kip rondom bedekt is.
Bestrooi met chilipeper, peper en zout.
Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.
Leg met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in 60-70 minuten goudbruin en gaar.
Keer na 40 minuten en leg de rest van de rozemarijn en citroen naast de kip.
Schep de laatste 5 minuten de olijven erbij.
Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Lekker met couscous en komkommer.