KookJij

Kip met sinaasappel

Een heerlijk kip met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: De familiekeuken van Tana Ramsay
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met sinaasappel te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 2,5cm. Verwijder de uiteinden van de prei en snij de stengels grof.
3. Leg de stukjes aardappel en prei op de bodem van een ovenvast schaal. Strooi er wat zout en peper over. Leg de plakken sinaasappel erop en voeg de stukken kip toe. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi er nog wat peper en zout over. Leg de takjes rozemarijn of tijm erbovenop en schenk tot slot het sinaasappelsap en de bouillon erover.
4. Zet het gerecht ongeveer een uur en een kwartier in de oven. Controleer of de kip goed gaar is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jasmien

jasmien zegt:
De kip was lekker, maar de smaak van de aardappel en prei gekookt in sinaasappelsap was echt bizar en al helemaal niet te combineren met rijst. Als het enkel de kip en de appelsienschijven waren geweest was het goed geweest. Maar die smaken gingen echt niet samen met de groenten, en de groenten met sinaassmaak al helemaal niet met de rijst.
polman

polman zegt:
ga het maken vandaag