Recept
« Terug naar recepten
Kip met sinaasappel
PT90M
Kip met sinaasappel
Een heerlijk kip met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kip met sinaasappel te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 2,5cm. Verwijder de uiteinden van de prei en snij de stengels grof.
3. Leg de stukjes aardappel en prei op de bodem van een ovenvast schaal. Strooi er wat zout en peper over. Leg de plakken sinaasappel erop en voeg de stukken kip toe. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi er nog wat peper en zout over. Leg de takjes rozemarijn of tijm erbovenop en schenk tot slot het sinaasappelsap en de bouillon erover.
4. Zet het gerecht ongeveer een uur en een kwartier in de oven. Controleer of de kip goed gaar is.
2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken van 2,5cm. Verwijder de uiteinden van de prei en snij de stengels grof.
3. Leg de stukjes aardappel en prei op de bodem van een ovenvast schaal. Strooi er wat zout en peper over. Leg de plakken sinaasappel erop en voeg de stukken kip toe. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi er nog wat peper en zout over. Leg de takjes rozemarijn of tijm erbovenop en schenk tot slot het sinaasappelsap en de bouillon erover.
4. Zet het gerecht ongeveer een uur en een kwartier in de oven. Controleer of de kip goed gaar is.
jasmien zegt: