Recept
« Terug naar recepten
Kip Moksie Metie speciaal
PT45M
Kip Moksie Metie speciaal
Een heerlijk kip moksie metie speciaal recept uit de surinaamse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Surinaamse
Bron:
onze Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Moksie Metie speciaal te bereiden
Marineer de kipstukken in de MM-marinade voor minimaal 3 uur. Liefst een hele nacht, alleen maar lekkerder..
Haal ze eruit, haal het merendeel van de marinade eraf maar bewaar voor later gebruik.
Verwarm de boter en bak hierin op rustig vuur de knoflooktenen, sjalotjes en het pepertje.
Voeg de kip toe en bak die mee tot ze rondom een lichtbruin kleurtje begint te krijgen.
Doe de achtergehouden marinade samen met de bouillon en de kokosmelk bij de kip en laat dit 30 minuten op heel rustig vuur stoven, roer er de fijngesneden kruiden door, de garnalen erdoor mengen en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en - voor de liefhebber - nootmuskaat. Ngjang Sweetie, oftewel eet smakelijk!!!
Haal ze eruit, haal het merendeel van de marinade eraf maar bewaar voor later gebruik.
Verwarm de boter en bak hierin op rustig vuur de knoflooktenen, sjalotjes en het pepertje.
Voeg de kip toe en bak die mee tot ze rondom een lichtbruin kleurtje begint te krijgen.
Doe de achtergehouden marinade samen met de bouillon en de kokosmelk bij de kip en laat dit 30 minuten op heel rustig vuur stoven, roer er de fijngesneden kruiden door, de garnalen erdoor mengen en breng eventueel nog op smaak met peper, zout en - voor de liefhebber - nootmuskaat. Ngjang Sweetie, oftewel eet smakelijk!!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Heerlijk met Surinaamse rijst, kouseband of gestoofde sperciebonen en een groot glas koud bier!!
Jenny Camps zegt:
En wat kan er bij geserveerd worden? Boontjes en basmatirijst?