Recept
« Terug naar recepten
Kip op Italiaanse wijze
PT30M
Kip op Italiaanse wijze
Een heerlijk kip op italiaanse wijze recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Jeannine
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip op Italiaanse wijze te bereiden
Snij de kippenfilet in reepjes. Blancheer de boontjes beetgaar, laat uitlekken. Verhit 1 el. olie en roerbak gedurende 3 minuten de kip samen met de fijngesnipperde ui en knoflook. Hou apart. Voeg 1 el. olijfolie toe, roerbak de gepelde en in stukken gesneden tomaten samen met de uitgelekte sperziebonen en de kappertjes gedurende 2 minuten. Voeg de kip, ontpitte olijven, tomatenpuree, wijn, bouillon en rozemarijn toe, roerbak het geheel tot de saus kookt, laat 2 minuten doorwarmen. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Garneer met gescheurde basilicumblaadjes en gemalen parmezaan. Dien het geheel op met een korte pasta.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jeannine Van Immerseel zegt:
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
Hilde Dumont zegt: