Geef er witte rijst bij en bv een mix van worteltjes en doperwtjes.
Bestrooi op het laatst met de fijn gesnipperde peterselie.
Recept
« Terug naar recepten
Kip-Paddestoelen Ragout
PT30M
Kip-Paddestoelen Ragout
Een heerlijk kip-paddestoelen ragout recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Paddestoelen Ragout te bereiden
1). Begin met de saus: Een pan met dikke bodem op het vuur zetten en daarin 1 eetlepel rijstolie verhitten. Laat daarin de sjalot en de knoflook even zweten en zacht worden. Doe er dan bij de sherry, de ketjap, de Chilisaus en de tijmblaadjes.
2). Dan kan de melk er in en vervolgens de crème fraîche.
Laat even tegen de kook aan komen en houd daarna apart en warm.
3). Nu gaan we de kip en de groentes wokken:
Laat een wok echt goed heet worden en doe een eetlepel rijstolie er in met de salieblaadjes.
4). Dan direct de kip er bij en al roerend 3-4 minuten roerbakken. Haal de kip er uit, zet apart en warm weg.
5). We laten de wok weer goed heet worden, doen er 2 eetlepels rijstolie in en voegen de gemengde paddenstoelen er bij. Paddenstoelen 2 minuten roerbakken en dan de prei er bij doen en nog eens 3 minuten roerbakken.
6). Dan kan de kip er weer bij en even roerbakken en vervolgens de apart gezette saus.
7). Breng snel aan de kook en laat even door pruttelen.
Breng zo nodig op smaak met peper en zout en eventueel een klodder sambal.
Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.
2). Dan kan de melk er in en vervolgens de crème fraîche.
Laat even tegen de kook aan komen en houd daarna apart en warm.
3). Nu gaan we de kip en de groentes wokken:
Laat een wok echt goed heet worden en doe een eetlepel rijstolie er in met de salieblaadjes.
4). Dan direct de kip er bij en al roerend 3-4 minuten roerbakken. Haal de kip er uit, zet apart en warm weg.
5). We laten de wok weer goed heet worden, doen er 2 eetlepels rijstolie in en voegen de gemengde paddenstoelen er bij. Paddenstoelen 2 minuten roerbakken en dan de prei er bij doen en nog eens 3 minuten roerbakken.
6). Dan kan de kip er weer bij en even roerbakken en vervolgens de apart gezette saus.
7). Breng snel aan de kook en laat even door pruttelen.
Breng zo nodig op smaak met peper en zout en eventueel een klodder sambal.
Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.
ineke60 zegt: