Recept
« Terug naar recepten
Kip prei taart met paddestoelen
PT60M
Kip prei taart met paddestoelen
Een heerlijk kip prei taart met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
slagerij v.d. Hoeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip prei taart met paddestoelen te bereiden
Verwarm de ovne voor op 180 graden. Leg de bevroren taartbodems op een bakplaat en bak ze 15 minuten volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de kipfilets in plakken van 1 cm. dik. Verhit de olie in een grote pan en bak de preien zacht, voeg het kippenvlees toe en bak 1 minuut aan beide kanten. Bestrooi alles lichtjes met peper en zout, voeg de champignons en citroensap toe, draai het vuur laag en laat het mengsel 3 minuten zachtjes koken. Bereid de soep volgens de aanwijzing op de verpakking met de melk en het water. Neem de soep van het vuur zodra hij kookt en dikker wordt. Laat de soep afkoelen. Roer de eieren en nootmuskaat er snel door. Vul de twee taartbodems met de kip, champignons en prei en roer het kooknat door de saus. Verdeel de saus gelijkmatig over de kipvulling van de taartbodems. Bak beide taarten 30 minuten in de oven tot de vulling hard is geworden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Willemien uit Canada zegt:
bobbeltje zegt:
Willemien uit Canada zegt: