Recept
« Terug naar recepten
Kip speciaal op Oosterse wijze
PT25M
Kip speciaal op Oosterse wijze
Een heerlijk kip speciaal op oosterse wijze recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen idee
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip speciaal op Oosterse wijze te bereiden
De kipfilet koken in kookpan met ruim water enkippen boillon blok en of wat zout. Als ze gaar is even af laten koelen en in stukken snijden. In bak of braadpan de suiker bruin laten worden en afblussen met water en azijn. De fijngesneden knoflook en gember toevoegen, regelmatig even roeren zodat de (harde )suiker smelt. Nu de andere ingrediënten toevoegen en de saus binden met allesbinder. De in stukken gesneden kipfilet erbij doen en klaar is het!
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Men kan dit serveren met rijst of stokbrood, is ook erg lekker als amuse, even leuk serveren in een amuse schaaltje eventueel met een stukje stokbrood of een paar stukjes kroepoek!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Martha zegt:
Gr Martha.
jose zegt:
Jose aarns
jose zegt:
Gr. Jose