Recept
« Terug naar recepten
Kip voor de Toscaanse Jager
PT180M
Kip voor de Toscaanse Jager
Een heerlijk kip voor de toscaanse jager recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip voor de Toscaanse Jager te bereiden
*Zout en peper de dijen en doe ze in een kom. Doe daarbij de wijn, de 2 geplette teentjes knoflook en de laurierblaadjes. Laat de kip een uur marineren.
*Ondertussen de pancetta uitbakken en apart zetten en in het achtergebleven vet + 4 eetlepels olijfolie de sofrito maken (uien, knoflook, wortel en bleekselderij glazig cq tot zacht aanfruiten). Laat dit mengsel opstaan onder zo nu en dan roeren.
*Zodra de kip klaar is met marineren, eruit halen en droog deppen en vervolgens bloemen en in een andere bakpan 1 voor een bruin bakken in olijfolie.
*Doe de dijen dan in de stoofpan en doe er de sofrito bij, de tomaten, de paprika's, de ansjovissen, de kruiden, pancetta, olijven, paddenstoelen, weekwater van de porcini en de gezeefde marinade.
*Breng dit geheel aan de kook op het vuur en zet dan de gehele reutemeteut in de oven met deksel er op, waar het 2 uur verblijft.
*Haal de dijen uit de pan en houd ze warm in de oven.
*Haal de tijm en rozemarijn er uit en kook de inhoud van de stoofpan wat in en zet dan de staafmixer er op.
*Dan kunnen de dijen er weer in.
*Ondertussen de pancetta uitbakken en apart zetten en in het achtergebleven vet + 4 eetlepels olijfolie de sofrito maken (uien, knoflook, wortel en bleekselderij glazig cq tot zacht aanfruiten). Laat dit mengsel opstaan onder zo nu en dan roeren.
*Zodra de kip klaar is met marineren, eruit halen en droog deppen en vervolgens bloemen en in een andere bakpan 1 voor een bruin bakken in olijfolie.
*Doe de dijen dan in de stoofpan en doe er de sofrito bij, de tomaten, de paprika's, de ansjovissen, de kruiden, pancetta, olijven, paddenstoelen, weekwater van de porcini en de gezeefde marinade.
*Breng dit geheel aan de kook op het vuur en zet dan de gehele reutemeteut in de oven met deksel er op, waar het 2 uur verblijft.
*Haal de dijen uit de pan en houd ze warm in de oven.
*Haal de tijm en rozemarijn er uit en kook de inhoud van de stoofpan wat in en zet dan de staafmixer er op.
*Dan kunnen de dijen er weer in.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met tagliatelle en een frisse salade.