Recept
« Terug naar recepten
Kipcrumble met lente-uitjes
PT40M
Kipcrumble met lente-uitjes
Een heerlijk kipcrumble met lente-uitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kipcrumble met lente-uitjes te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 210°C.
2. Breng water aan de kook met 1 takje tijm en een snuifje zout. Doe er de geschilde raapjes bij. Laat 5 tot 10 minuten zacht koken, tot ze beetgaar zijn.
3. Braad de gekruide kipfilets kort rondom aan in 20g boter. Giet er de kippenbouillon bij. Laat 10 minuten zacht koken.
4. Vermeng de rest van de boter met de bloem, het paneermeel en de afgeriste tijmblaadejs.
5. Giet de raapjes af. Verdeel ze over een ovenschaal. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat. Leg er de kipfilets op en lepel er wat van de kippenbouillon bij. Schep er het crumblemengsel op.
6. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
7. Lekker met aardappelpuree.
2. Breng water aan de kook met 1 takje tijm en een snuifje zout. Doe er de geschilde raapjes bij. Laat 5 tot 10 minuten zacht koken, tot ze beetgaar zijn.
3. Braad de gekruide kipfilets kort rondom aan in 20g boter. Giet er de kippenbouillon bij. Laat 10 minuten zacht koken.
4. Vermeng de rest van de boter met de bloem, het paneermeel en de afgeriste tijmblaadejs.
5. Giet de raapjes af. Verdeel ze over een ovenschaal. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat. Leg er de kipfilets op en lepel er wat van de kippenbouillon bij. Schep er het crumblemengsel op.
6. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
7. Lekker met aardappelpuree.