KookJij

Kipcrumble met lente-uitjes

Een heerlijk kipcrumble met lente-uitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipcrumble met lente-uitjes te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 210°C.
2. Breng water aan de kook met 1 takje tijm en een snuifje zout. Doe er de geschilde raapjes bij. Laat 5 tot 10 minuten zacht koken, tot ze beetgaar zijn.
3. Braad de gekruide kipfilets kort rondom aan in 20g boter. Giet er de kippenbouillon bij. Laat 10 minuten zacht koken.
4. Vermeng de rest van de boter met de bloem, het paneermeel en de afgeriste tijmblaadejs.
5. Giet de raapjes af. Verdeel ze over een ovenschaal. Kruid ze met een vleugje nootmuskaat. Leg er de kipfilets op en lepel er wat van de kippenbouillon bij. Schep er het crumblemengsel op.
6. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
7. Lekker met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst