Recept
« Terug naar recepten
Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
PT160M
Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Lidl receptkaart, Caribisch
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade te bereiden
- Laat de drumsticks minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren in de Losie Foroe marinade.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rooster de kippenbouten in de marinade in een ovenschaal 40 minuten.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel af onder koud stromend water.
- Schil de zoete aardappels en snij deze vervolgens in kleine blokjes van 1 cm.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes 10 minuten rond om gaar en krokant.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de broccoli in roosjes en kook deze 5 minuten.
- Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe aan de pan.
- Giet de doperwten en broccoli af.
- Snij de sinaasappels in stukjes.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt.
- Pers de limoen uit.
- Meng de zoete aardappel, broccoliroosjes, doperwten, munt, sinaasappel met de rijst.
- Breng de rijstsalade op smaak met mosterd, limoensap en de yoghurt.
- Serveer de drumsticks met de frisse rijstsalade.
- Tip: voeg een rood pepertje toe aan de salade voor meer pit!