Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham
PT35M
Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham
Een heerlijk kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
495 kCal energie
42 Gram eiwit
29 Gram vet
18 Gram koolhydraten
42 Gram eiwit
29 Gram vet
18 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met kruidenkaas en rauwe ham te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen 5 minuten en giet ze af. Snijd de kipfilets over de lengte open tot een soort envelop. Vul ze met de kruidenroomkaas en vouw ze weer dicht. Bestrijk de buitenkant met pesto of tapenade en wikkel de kip strak in de rauwe ham. Zet de kippakketjes niet te dicht tegen elkaar aan in een ovenschaal met de aardappelen er omheen. Sprenkel de olijfolie erover. Zet het gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is. Meng ondertussen de witlof en appel met slasaus, honing, zout en peper. Serveer de kipschotel met deze salade.