Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met spinazie
PT30M
Kipfilet met spinazie
Een heerlijk kipfilet met spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sligro Maandblad, Jeroen kok in de Tijd in Westkapelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met spinazie te bereiden
Stoof de spinazie met de stukjes tomaat en 2 in dunne schijfjes gesneden knoflook in een pan. Laat goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een pan, bak de ui, kipreepjes en 2 teentjes geperste knoflook samen met de tijm in ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur bijna gaar.
Voeg de sherry(of mirin) toe en laat even doorgaren.
Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het op zacht pitje warm worden.
Zet de chorizo aan in een hete pan, (eventueel met nog beetje olijfolie)
Voeg het spinazie mengsel toe en laat door en door warm worden. Breng op smaak met zout.
Lekker met gekookte aardappelen
Verhit de olijfolie in een pan, bak de ui, kipreepjes en 2 teentjes geperste knoflook samen met de tijm in ongeveer 10 minuten op halfhoog vuur bijna gaar.
Voeg de sherry(of mirin) toe en laat even doorgaren.
Voeg de zure room toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het op zacht pitje warm worden.
Zet de chorizo aan in een hete pan, (eventueel met nog beetje olijfolie)
Voeg het spinazie mengsel toe en laat door en door warm worden. Breng op smaak met zout.
Lekker met gekookte aardappelen
marcaro zegt:
Zonder chorizo smaakt het trouwens ook prima. Je zou eventueel een paar plakjes pittige salami er door kunnen doen, ipv de chorizo
Succes:)