Recept
« Terug naar recepten
Kipfilets in Geklaarde boter
PT60M
Kipfilets in Geklaarde boter
Met kip kun je zowat alles. Dat blijkt hier ook weer.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Telegraaf, Felix Wilbrink 24 augustus 2016
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilets in Geklaarde boter te bereiden
- Meng zout-peper-nootmuskaat door elkaar en wrijf daarmee in de plakjes kipfilet.
- Wrijf fijn in een vijzel de ui, knoflook, lombok en gember en maak daarvan een homogeen papje.
- Kluts de eieren en werk daardoor heen het kruidenmengsel.
- Verhit de geklaarde boter in een anti aanbakpan en bak daarin gaar de lapjes kipfilet, die eerst gedompeld zijn in het eier-kruidenmengsel.
- Blus de overgebleven geklaarde boter met de bouillon met daarin de kruidnagels en roer daardoor het beschuitkruim. Je krijgt dan een min of meer gebonden sausje, waarin je de gebakken lapjes filet even laat nagaren.
- Geef er rijst bij met een sambalan boontjes of een sajur bv.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een Riesling Kabinett of Spätlese Trocken bij of een andere droge witte wijn.