Recept
« Terug naar recepten
Kiphapjes met dipsaus
PT20M
Kiphapjes met dipsaus
Een heerlijk kiphapjes met dipsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kramer
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiphapjes met dipsaus te bereiden
Snijd de kipfilet in niet te dikke repen. Meng de broodkruim, rozemarijn en peterselie goed door elkaar. Klop de eieren los. Wentel de kipfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het broodkruim. Druk de paneer goed aan. Vul een pan met hoge rand voor de helft met frituurolie en verhit de olie tot 190 graden. Frituur daarin de kipreepjes in porties 2-3 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd de reepjes warm tot alle reepjes klaar zijn. Serveer de reepjes met de mayonaise.
Joan zegt: