Mager gerecht.
Heb je geen keukenhamertje, gebruik dan bijv. een grote, volle fles cola of een zware (koeken)pan.
Hou de kippenfilets warm in alufolie.
Recept
« Terug naar recepten
Kippen Piccata
PT25M
Kippen Piccata
Een heerlijk kippen piccata recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eat Well
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippen Piccata te bereiden
1. Leg de kippenfilets tussen huishoudfolie en plet ze voorzichtig met een keukenhamertje tot ze ong 0,5 a 1 cm plat zijn. Verwijder de folie en bestrooi de filets met zout en peper.
2. Verhit de boter in de koekenpan en bak de kippenfilets hierin ong 6 a 8 minuten of tot ze bruin zijn en niet meer roze van binnen. (halverwege omkeren)
Haal ze uit de koekenpan en leg apart. Hou ze warm in bijv. alufolie.
3. Doe de teentjes uitgeperste knoflook in de koekenpan en fruit ze op zacht vuur tot ze lichtbruin zijn, maar niet te donker laten worden.
4. Giet de bouillon in de pan en maak de aanbaksels op de bodem van de pan los.
Breng de bouillon aan de kook.
5. Voeg de kappertjes en de limoenpartjes toe.
Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat het geheel 4 a 5 minuten sudderen of tot de limoenpartjes zacht zijn en hun vocht hebben afgegeven.
6. Doe de kippenfilets weer bij de limoen in de pan en verhit snel het geheel.
7. Leg de kippenfilets op een schaal of verdeel ze over
4 borden.
Giet het kappertjes-limoenmengsel over de kip en bestrooi met peterselie.
2. Verhit de boter in de koekenpan en bak de kippenfilets hierin ong 6 a 8 minuten of tot ze bruin zijn en niet meer roze van binnen. (halverwege omkeren)
Haal ze uit de koekenpan en leg apart. Hou ze warm in bijv. alufolie.
3. Doe de teentjes uitgeperste knoflook in de koekenpan en fruit ze op zacht vuur tot ze lichtbruin zijn, maar niet te donker laten worden.
4. Giet de bouillon in de pan en maak de aanbaksels op de bodem van de pan los.
Breng de bouillon aan de kook.
5. Voeg de kappertjes en de limoenpartjes toe.
Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat het geheel 4 a 5 minuten sudderen of tot de limoenpartjes zacht zijn en hun vocht hebben afgegeven.
6. Doe de kippenfilets weer bij de limoen in de pan en verhit snel het geheel.
7. Leg de kippenfilets op een schaal of verdeel ze over
4 borden.
Giet het kappertjes-limoenmengsel over de kip en bestrooi met peterselie.