Recept
« Terug naar recepten
Kippenbouten met gebakken aardappels
PT120M
Kippenbouten met gebakken aardappels
Een heerlijk kippenbouten met gebakken aardappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenbouten met gebakken aardappels te bereiden
Wrijf de bouten in met peper en zout.
Leg de bouten in de braadslede met 3 el olijfolie en een beetje water, doe er 1 gesnipperde ui en 3 teentjes knoflook over en de kerrypoeder en zet die in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Was de aardappels en snijdt ze in dikke schijven en leg die in de ovenschaal met 3 el olijfolie en een beetje water. Strooi over de aardappels zout, peper, thijm, bieslook en de peterselie en daarover 1 gesnipperde ui en 3 fijngesnipperde teentjes knoflook.
Zet dit samen met de braadslede in de oven voor ca.1,5 uur keer de bouten halverwege een keer om en schep de aardappels enkele keren door en voeg eventueel wat water bij, let wel op dat na 1,5 uur alle water wel verdampt moet zijn.
Leg de bouten in de braadslede met 3 el olijfolie en een beetje water, doe er 1 gesnipperde ui en 3 teentjes knoflook over en de kerrypoeder en zet die in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Was de aardappels en snijdt ze in dikke schijven en leg die in de ovenschaal met 3 el olijfolie en een beetje water. Strooi over de aardappels zout, peper, thijm, bieslook en de peterselie en daarover 1 gesnipperde ui en 3 fijngesnipperde teentjes knoflook.
Zet dit samen met de braadslede in de oven voor ca.1,5 uur keer de bouten halverwege een keer om en schep de aardappels enkele keren door en voeg eventueel wat water bij, let wel op dat na 1,5 uur alle water wel verdampt moet zijn.
wimk zegt: