Recept
« Terug naar recepten
Kippencreme met rozemarijn
PT30M
Kippencreme met rozemarijn
Een heerlijk kippencreme met rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tania
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippencreme met rozemarijn te bereiden
De bouillon aanlengen met 4 potjes water. Aan de kook brengen en het zakje soepkruiden erin doen. Ook het kippenvlees, de wortel, sperziebonen en rozemarijn toevoegen. Ook de gedroogde tomaat in reepjes snijden en toevoegen met een beetje aanhangende olie. 10 minuten zachtjes laten koken. De soep af laten koelen tot lauw-warm. De helft van de soep gebruiken. De tweede helft kan worden ingevroren voor een volgende bereiding of een dag later als warme soep worden geserveerd. Met staafmixer de soep pureren. de creme fraiche even doorroeren en bij de soep schenken. met een garde goed vermengen. De kippencreme nu helemaal af laten koelen. Serveren in een glas waarop een kerstomaatje op de rand wordt gestoken en wat peterselie over de kippencreme wordt gestrooid.
bengel6300 zegt: