Recept
« Terug naar recepten
Kippendij maar dan gefrituurd
PT70M
Kippendij maar dan gefrituurd
Lekkere snack of voorgerecht, maar je kunt het natuurlijk ook bij de frietjes of gebakken krieltjes eten.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Janny van der Heijden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendij maar dan gefrituurd te bereiden
- Meng de hongaarse paprika, chilipoeder en koriander met het citroensap en de knoflook.
- Wrijf de kip in en zet het minstens een uur afgedekt koel weg, liever een nacht laten marineren.
- Meng vlak voor het frituren de beide bloemsoorten en de maizena en breng op smaak met wat zout en chilipeper.
- Verwarm intussen de olie tot 180 graden.
- Klop het ei los met zout en peper en haal de sukken kip hierdoor.
- Laat goed uitlekken voor de stukken door het bloemmengsel wordt gehaald.
- Schud het teveel van de stukken af en bak de stukken in 5 minuten goudbruin. (slechts enkele stukken gelijk bakken).