Recept
« Terug naar recepten
Kippenfilet met pili-pili
PT30M
Kippenfilet met pili-pili
Een heerlijk kippenfilet met pili-pili recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
gb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenfilet met pili-pili te bereiden
Snij de kipfilets in kleine blokjes. Bestrooi ze met wat zout en rol ze in wat bloem. Schud daarna even de overtollige bloem af. Laat de olijfolie zachtjes opwarmen in een grote pan en bak er de stukjes kip in op hoge vlam. Zodra het vlees bruin gebraden is, zet u het vuur lager en voegt u er de gepelde en fijngehakte teentjes look aan toe en vervolgens de pili-pili (in kleine hoeveelheden, tot de bereiding voldoende pikant is naar uw smaak). Laat nog minuten bakken en giet er dan de witte wijn bij. Laat zonder deksel verder stoven tot ongeveer de helft van de saus is ingedikt. Besprenkel vervolgens met citroensap (volgens eigen smaak). Breng tenslotte alles op smaak en bestrooi met gehakte peterselie. Dien op met creoolse rijst of gebakken aardappeltjes.