Recept
« Terug naar recepten
Kippenlevers met Mosterd-Roomsaus
PT45M
Kippenlevers met Mosterd-Roomsaus
Een heerlijk kippenlevers met mosterd-roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar:Telegraaf / Felix Wilbrink
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenlevers met Mosterd-Roomsaus te bereiden
1).Maak een homogeen mengsel van de bloem, paprika en pezo
2).In een kom de levertjes door het bloemmengsel husselen, zodat alle stukjes lever alom zijn bedekt met het mengsel.
3).In een antiaanbakpan de boter verwarmen en daarin de ui, knoflook, tijm en lever bakken tot die gaar (rosé) is.
4).Intussen roerden we de mosterd door de room tot een homogene massa.
5).Wanneer de levertjes gaar zijn de mosterdroom toevoegen en nog even laten meebubbelen.
2).In een kom de levertjes door het bloemmengsel husselen, zodat alle stukjes lever alom zijn bedekt met het mengsel.
3).In een antiaanbakpan de boter verwarmen en daarin de ui, knoflook, tijm en lever bakken tot die gaar (rosé) is.
4).Intussen roerden we de mosterd door de room tot een homogene massa.
5).Wanneer de levertjes gaar zijn de mosterdroom toevoegen en nog even laten meebubbelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien dit levergerecht op met witte rijst en een komkommer (-tomaten) salade.
sergejossart zegt: