Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep met gevulde soesjes
PT130M
Kippensoep met gevulde soesjes
Een heerlijk kippensoep met gevulde soesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
brando
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep met gevulde soesjes te bereiden
De kippenpoot in de bouillon aan de kook brengen, afschuimen en met de ui, de wortel, een stengel bleekselderij, de foelie en de peperkorrels ± 1½ uur laten trekken.
Intussen van de soesjesmix, het ei en ½ dl water ± 25 kleine soesjes maken volgens de aanwijzing op de verpakking. De soesjes in de voorverwarmde oven (180°C) in ± 15 minuten lichtbruin bakken. De oven instellen op 150°C.
Het gehakt pureren. Het eiwit, de room, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen. De soesjes vullen met de kippenmousse en nog ± 15 tot 25 minuten in de oven bruin bakken.
De bouillon zeven, terugschenken in de pan en het vet eraf scheppen.
De rest van de selderij toevoegen en in ± 10 minuten beetgaar koken (zout en peper naar smaak toevoegen).
De bouillon in borden scheppen, de warme soesjes erin leggen en met kervel en peterselie bestrooien.
Intussen van de soesjesmix, het ei en ½ dl water ± 25 kleine soesjes maken volgens de aanwijzing op de verpakking. De soesjes in de voorverwarmde oven (180°C) in ± 15 minuten lichtbruin bakken. De oven instellen op 150°C.
Het gehakt pureren. Het eiwit, de room, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen. De soesjes vullen met de kippenmousse en nog ± 15 tot 25 minuten in de oven bruin bakken.
De bouillon zeven, terugschenken in de pan en het vet eraf scheppen.
De rest van de selderij toevoegen en in ± 10 minuten beetgaar koken (zout en peper naar smaak toevoegen).
De bouillon in borden scheppen, de warme soesjes erin leggen en met kervel en peterselie bestrooien.