Recept
« Terug naar recepten
Kiprolletjes gevuld met lamsvlees
PT30M
Kiprolletjes gevuld met lamsvlees
Een heerlijk kiprolletjes gevuld met lamsvlees recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
culinair koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiprolletjes gevuld met lamsvlees te bereiden
Snijd de kipfilet in vier gelijke stukken en plet die tussen twee vellen plasticfolie met behulp van de platte kant van een vleesbijl (of deegroller) tot plakken van ca 10x15 cm. Snijd het lamsvlees eveneens in vier gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar. Blancheer de blaadjes spinazie enkele seconden in kokend water en spoel de spinazie direct koud onder de koude kraan. Laat blaadjes goed uitlekken.
Bereiding
Beleg de plakken kipfilet met de spinazieblaadjes. Leg het lamsvlees onderaan en bestrooi het geheel licht met peper en zout. Rol de plakken, beginnend bij het lamsvlees, stevig op en zet elk rolletje met 2 cocktailprikkers vast en leg de rolletjes ‘op de zijkant’ in de pan. Braad de kiprolletjes in hete boter rondom aan en laat het vlees in 10-12 minuten verder gaar worden. Keer de rolletjes halverwege op de andere zijde. Het lamsvlees moet nog mooi rosé blijven.
Kook voor de saus de cream sherry in tot een stroperige massa. Schenk hier vervolgens de kalfsfond en room bij en kook het vocht in tot sausdikte.
Druk intussen de aardappel door een pureeknijper (of maak de aardappel fijn met de aardappelstamper) en meng er de eieren, gezeefde bloem, peper en zout door. Maak met behulp van twee vochtige lepels quenelles van het aardappeldeeg en bak die goudbruin in een laag hete notenolie. Laat de quenelles uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Snijd de kiprolletjes in plakken en schik die samen met de aardappelquenelles op warme borden. Schep de saus rond het gerecht.
Bereiding
Beleg de plakken kipfilet met de spinazieblaadjes. Leg het lamsvlees onderaan en bestrooi het geheel licht met peper en zout. Rol de plakken, beginnend bij het lamsvlees, stevig op en zet elk rolletje met 2 cocktailprikkers vast en leg de rolletjes ‘op de zijkant’ in de pan. Braad de kiprolletjes in hete boter rondom aan en laat het vlees in 10-12 minuten verder gaar worden. Keer de rolletjes halverwege op de andere zijde. Het lamsvlees moet nog mooi rosé blijven.
Kook voor de saus de cream sherry in tot een stroperige massa. Schenk hier vervolgens de kalfsfond en room bij en kook het vocht in tot sausdikte.
Druk intussen de aardappel door een pureeknijper (of maak de aardappel fijn met de aardappelstamper) en meng er de eieren, gezeefde bloem, peper en zout door. Maak met behulp van twee vochtige lepels quenelles van het aardappeldeeg en bak die goudbruin in een laag hete notenolie. Laat de quenelles uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Snijd de kiprolletjes in plakken en schik die samen met de aardappelquenelles op warme borden. Schep de saus rond het gerecht.