Recept
« Terug naar recepten
Kipsalade met mosterd
PT30M
Kipsalade met mosterd
Een heerlijk kipsalade met mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Helga Wouda
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipsalade met mosterd te bereiden
Breng 1 liter water aan de kook met het bouillontablet.
Kook de kipfilets vervolgens zachtjes in ongeveer 10 minuten gaar; tegen de kook aan. Draai het gas uit en laat de kipfilet nog 10 minuten in de pan. Haal dan de kip uit de pan en laat deze afkoelen.
Snijd ondertussen de bleekselderij in kleine stukjes en de lenteui in kleine ringen.
Meng de zure room met de mayonaise en de mosterd.
Breng dit op smaak met het citroensap en wat peper en zout.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze blokjes vervolgens door de mosterd-zure roomdressing.
Leg in een cocktailglas een blaadje sla en doe hier boven op de kipsalade. Garneer met wat peterselie of twee ringetjes lenteui.
Ook lekker als lunchgerechtje op toast.
Kook de kipfilets vervolgens zachtjes in ongeveer 10 minuten gaar; tegen de kook aan. Draai het gas uit en laat de kipfilet nog 10 minuten in de pan. Haal dan de kip uit de pan en laat deze afkoelen.
Snijd ondertussen de bleekselderij in kleine stukjes en de lenteui in kleine ringen.
Meng de zure room met de mayonaise en de mosterd.
Breng dit op smaak met het citroensap en wat peper en zout.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze blokjes vervolgens door de mosterd-zure roomdressing.
Leg in een cocktailglas een blaadje sla en doe hier boven op de kipsalade. Garneer met wat peterselie of twee ringetjes lenteui.
Ook lekker als lunchgerechtje op toast.
wicker zegt: