Serveer dit met knoflooksaus:
-1 flesje knoflooksaus (AH)
-3 eetlepels mayonaise
-3 tenen knoflook fijngehakt
-peper en zout
-2 eetlepels dille
-een scheutje olijfolie
Alles goed mengen en even laten trekken dit maak je het beste voordat je aan de shoarma begint.
Recept
« Terug naar recepten
Kipshoarma
PT30M
Kipshoarma
Een heerlijk kipshoarma recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipshoarma te bereiden
-Snij de kipfilet in hele dunne reepjes van 2 cm lang.
-Doe in een kom en voeg de shoarmakruiden, griekse kruiden, knoflook, kaneel, koriander en een beetje olijfolie toe en "kneed" alles goed doormekaar zodat alles goed vermengd is.
-Zet dit mengsel afgedekt in de koelkast en laat minimaal een uur staan.
-Verhit een pan of wok op hoog vuur zonder boter of olie en doe de kip erin.
-Blijf alles goed omscheppen tot de kip gaar is.
-Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Maak de borden op: leg op de helft van het bord de ijsbergsla, daarbovenop de tomaten vervolgens de uienringen en als laatste de fetakaas.
-Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er versgemalen peper en zout over.
-Verdeel de shoarma over de borden en leg half over het vlees heen de pitabroodjes.
-Doe in een kom en voeg de shoarmakruiden, griekse kruiden, knoflook, kaneel, koriander en een beetje olijfolie toe en "kneed" alles goed doormekaar zodat alles goed vermengd is.
-Zet dit mengsel afgedekt in de koelkast en laat minimaal een uur staan.
-Verhit een pan of wok op hoog vuur zonder boter of olie en doe de kip erin.
-Blijf alles goed omscheppen tot de kip gaar is.
-Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Maak de borden op: leg op de helft van het bord de ijsbergsla, daarbovenop de tomaten vervolgens de uienringen en als laatste de fetakaas.
-Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er versgemalen peper en zout over.
-Verdeel de shoarma over de borden en leg half over het vlees heen de pitabroodjes.