Recept
« Terug naar recepten
Kipspiezen met pittige bloemkoolcurry
PT30M
Kipspiezen met pittige bloemkoolcurry
Een heerlijk kipspiezen met pittige bloemkoolcurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipspiezen met pittige bloemkoolcurry te bereiden
Snijd de kipfilet in blokken en bestrooi ze met zout, peper en komijn. Pel de uien, snijd 1 ui in stukken en de andere in ringen. Steek de kipfilet om en om met de stukken rode ui aan satéprikkers.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de Spaanse peper schoon en snijd hem in lange dunne reepjes.
Bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan of wok. Voeg de bloemkoolroosjes en Spaanse peper toe en roerbak ca. 4 minuten. Voeg de inhoud van de pot kerriesaus toe en laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes koken. Verwarm de grillplaat en rooster de kipspiezen rondom bruin en gaar. Serveer de spiezen met de rijst en bloemkoolcurry.
Serveertips
Als je van een echt hete curry houdt kun je de zaadjes van de Spaanse peper meebakken.
Door de bloemkool even te roerbakken en vervolgens nog even te laten sudderen, blijft hij lekker beetgaar
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de Spaanse peper schoon en snijd hem in lange dunne reepjes.
Bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan of wok. Voeg de bloemkoolroosjes en Spaanse peper toe en roerbak ca. 4 minuten. Voeg de inhoud van de pot kerriesaus toe en laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes koken. Verwarm de grillplaat en rooster de kipspiezen rondom bruin en gaar. Serveer de spiezen met de rijst en bloemkoolcurry.
Serveertips
Als je van een echt hete curry houdt kun je de zaadjes van de Spaanse peper meebakken.
Door de bloemkool even te roerbakken en vervolgens nog even te laten sudderen, blijft hij lekker beetgaar