Recept
« Terug naar recepten
Kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus
PT45M
Kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus
Een heerlijk kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lex Heufke Kantelaar
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Geen idee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipstukjes met knoflook/witte wijnsaus te bereiden
Fruit de ui en de geperste of geraspte knoflook in een apart pannetje op een zacht vuur. Ze moeten glazig en gaar worden. Gaat het iets te hard, blus het dan met een beetje bouillon.
Meng het meel met genoeg zout en cayennepeper in een grote kom en doe de blokjes kip er bij zodat deze helemaal bedekt worden met het meel mengsel. Verhit een pan en doe daar wat olie en als je wilt een klontje boter bij. Braad het kippenvlees mooi rondom zodat alle losse meel aan het vlees plakt. Doe de gefruite uitjes en knoflook er bij. Blus af met bouillon en witte wijn. Doe de saffraan er bij en laat lekker sudderen.
De vloeistof moet binden met het meel en reduceren tot een lekkere saus. Op smaak maken met eventueel nog wat zout en peper.
Opdienen met rijst en iets peterselie.
Meng het meel met genoeg zout en cayennepeper in een grote kom en doe de blokjes kip er bij zodat deze helemaal bedekt worden met het meel mengsel. Verhit een pan en doe daar wat olie en als je wilt een klontje boter bij. Braad het kippenvlees mooi rondom zodat alle losse meel aan het vlees plakt. Doe de gefruite uitjes en knoflook er bij. Blus af met bouillon en witte wijn. Doe de saffraan er bij en laat lekker sudderen.
De vloeistof moet binden met het meel en reduceren tot een lekkere saus. Op smaak maken met eventueel nog wat zout en peper.
Opdienen met rijst en iets peterselie.
Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)
Omdat ik in Turkije woon gebruik ik Turkse saffraan. Is veel goedkoper maar je hebt er meer van nodig. De witte wijn is erg belangrijk en smaakbepalend. Neem dus een soort die je zelf lekker vind om te drinken bij het eten. Ik geef een kop aan maar dat moet je zelf ondervinden hoe veel je nodig hebt. Succes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobby zegt:
Ik heb het recept gelijk toegevoegd aan mijn favorieten :)
Anna Koudys zegt: