Recept
« Terug naar recepten
Kipwokschotel met spinazie
PT30M
Kipwokschotel met spinazie
Een heerlijk kipwokschotel met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipwokschotel met spinazie te bereiden
Snij de kipfilets in smalle reepjes.
Hak de ui fijn en snij de paprika in dobbelsteentjes.
Plet de knoflookteentjes met een mes en hak fijn.
Schil de gemberwortel en rasp of hak zeer fijn.
Hak de koriander grof.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui en de paprika.
Voeg de rijst toe, samen met 2 koppen water en 2 eetl. shoyu.
Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.
Verhit de boter samen met 1 eetl. olijfolie in een wok. Roerbak de reepjes kip samen met de knoflook en de gember gedurende 8 min. Kruid met peper en zout en het paprikapoeder, de cayennepeper en de tijm. Schep alles met een schuimspaan uit de wok en houd warm.
Leg de blokjes spinazie in het overblijvende vocht van de wok en laat gedurende 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met de cajunkruiden en de nootmuskaat.
Overgiet met de room en laat nog eens goed doorwarmen.
Schik de spinazie op een bord en leg er de kippenreepjes bovenop. Strooi de koriander over de rijst en dien apart op.
Hak de ui fijn en snij de paprika in dobbelsteentjes.
Plet de knoflookteentjes met een mes en hak fijn.
Schil de gemberwortel en rasp of hak zeer fijn.
Hak de koriander grof.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui en de paprika.
Voeg de rijst toe, samen met 2 koppen water en 2 eetl. shoyu.
Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.
Verhit de boter samen met 1 eetl. olijfolie in een wok. Roerbak de reepjes kip samen met de knoflook en de gember gedurende 8 min. Kruid met peper en zout en het paprikapoeder, de cayennepeper en de tijm. Schep alles met een schuimspaan uit de wok en houd warm.
Leg de blokjes spinazie in het overblijvende vocht van de wok en laat gedurende 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met de cajunkruiden en de nootmuskaat.
Overgiet met de room en laat nog eens goed doorwarmen.
Schik de spinazie op een bord en leg er de kippenreepjes bovenop. Strooi de koriander over de rijst en dien apart op.
fijnproever zegt: