Recept
« Terug naar recepten
Kleine sandwich van sjalot, zoute haring
PT15M
Kleine sandwich van sjalot, zoute haring
Een heerlijk kleine sandwich van sjalot, zoute haring recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kleine sandwich van sjalot, zoute haring te bereiden
De sjalot pellen, daarna in dunne ringen snijden. De haring, roggebrood en appel (met schil) in acht gelijk stukjes snijden. Stapel vervolgens een plakje roggebrood, een plakje appel, een stukje haring, een sjalottenring en als laatste een takje peterselie op elkaar. Dit nog een keer herhalen. Zet vast met een cocktailprikker. Zet tot gebruik afgedekt met huishoudfolie in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Waarom een sjalot: de sjalot zorgt voor een hartige smaak. De iets zoetige smaak van de sjalot combineert mooi met de iets zurige smaak van het roggebrood.