KookJij

Kleine Val-Dieu kroketjes

Een heerlijk kleine val-dieu kroketjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine Val-Dieu kroketjes te bereiden

Maak een witte roux met de boter en de bloem, voeg er de melk toe, klop het geheel glad gedurende 2 min. Voeg de eigelen, de helft van de peterselie, het zout, de peper, de muskaatnoot, alsmede de kaas en de hesp in fijne stukjes toe.
Verwarm en meng tot het geheel van de pan loskomt. Giet over op een geoliede plaat, bedek met versfolie en laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
Op een bebloemd vlak uit de vorm nemen en in de gewenste vorm versnijden.
Klop de eiwitten op met een beetje water en olie. Dompel de kroketten in het eimengsel, daarna in het paneermeel en bewaar koel.
Op het laatste ogenblik bakken in hete olie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Thanks Bert, nu kan ik vooruit.
Bertal

Bertal zegt:
lekkerbekske,
Hij wordt toegevoegd als je de roux klaar hebt en daarna doe je alle ingredienten erbij.
veel succes:);)gr. Bert
Bertal

Bertal zegt:
beertje 36
Val dieu is een abdij waar bier en ook kaas vanaf komt.
:);)Gr. Bert
beertje36

beertje36 zegt:
Volgens mij is het gewoon kaas en bier. Als je het ingeeft bij google kom je het namelijk allebei tegen :o:o
beertje36

beertje36 zegt:
Er staat wel dat je kaas moet toevoegen dus ik dacht eigenlijk dat Val Dieu kaas was :(
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Bert,
En wanneer wordt die Val Dieu toegevoegd? Volgens Google is dat een Belgisch bier, maar dat staat in het recept niet vermeld.