Recept
« Terug naar recepten
Kleine Val-Dieu kroketjes
PT45M
Kleine Val-Dieu kroketjes
Een heerlijk kleine val-dieu kroketjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine Val-Dieu kroketjes te bereiden
Maak een witte roux met de boter en de bloem, voeg er de melk toe, klop het geheel glad gedurende 2 min. Voeg de eigelen, de helft van de peterselie, het zout, de peper, de muskaatnoot, alsmede de kaas en de hesp in fijne stukjes toe.
Verwarm en meng tot het geheel van de pan loskomt. Giet over op een geoliede plaat, bedek met versfolie en laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
Op een bebloemd vlak uit de vorm nemen en in de gewenste vorm versnijden.
Klop de eiwitten op met een beetje water en olie. Dompel de kroketten in het eimengsel, daarna in het paneermeel en bewaar koel.
Op het laatste ogenblik bakken in hete olie.
Verwarm en meng tot het geheel van de pan loskomt. Giet over op een geoliede plaat, bedek met versfolie en laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
Op een bebloemd vlak uit de vorm nemen en in de gewenste vorm versnijden.
Klop de eiwitten op met een beetje water en olie. Dompel de kroketten in het eimengsel, daarna in het paneermeel en bewaar koel.
Op het laatste ogenblik bakken in hete olie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bertal zegt:
Hij wordt toegevoegd als je de roux klaar hebt en daarna doe je alle ingredienten erbij.
veel succes:);)gr. Bert
beertje36 zegt:
beertje36 zegt:
lekkerbekske zegt:
En wanneer wordt die Val Dieu toegevoegd? Volgens Google is dat een Belgisch bier, maar dat staat in het recept niet vermeld.
lekkerbekske zegt: