Recept
« Terug naar recepten
knapperig pakketje
PT60M
knapperig pakketje
Een heerlijk knapperig pakketje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe knapperig pakketje te bereiden
Oven voorverwarmen op 225 graden. Bladerdeeg laten ontdooien. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Verhit de boter in de pan en fruit de ui 5 min glazig. Fruit de kerriepoeder en paprikapoeder 2 min mee. Voeg het gehakt toe en bak al omscheppend rul. Voeg de champignons toe en bak ze met het gehakt mee totdat het vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur en roer de bosui, de rozijnen, de vermout, de roomculinair en peper en zout naar smaak door. Leg 4 iets uitgerolde plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en verdeel het afgekoelde gehaktmengsel erover. Laat de randen vrij en bestrijk ze met water. Leg er de rest van het bladerdeeg op, vouw de randen dicht en druk ze met een vork aan zodat ze een mooi kartelrandje krijgen. Klop het ei los en bestrijk de pakketjes ermee. Bak ze in de oven in 15 min goudbruin en gaar.