Recept
« Terug naar recepten
Knoflook aardappels
PT40M
Knoflook aardappels
Een heerlijk knoflook aardappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflook aardappels te bereiden
Boen de aardappels schoon.Kook ze 10 minuten in een grote pan water.Giet de aardappels af,spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.Leg de aardappels op een snijplank.Snijd ze als ze goed zijn afgekoeld in dikke parten,maar schil ze niet.Verhit de olie en boter samen met het knoflook in een pannetje.Laat het knoflook zachtjes bakken tot het begint te bruinen en haal de pan van het vuur.Roer kruiden en peper en zout door het mengsel in het pannetje.Bestrijk de aardappelparten met het kruiden-botermengsel.Rooster de aardappels in 15 minuten net gaar op een hete barbeque of onder de grill en bestrijk ze royaal met het overgebleven botermengsel.Doe de knoflookaardappels op een voorverwarmde platte schaal en serveer als bijgerecht.
lotte1 zegt: