Recept
« Terug naar recepten
Knoflookaardappelen
PT45M
Knoflookaardappelen
Een heerlijk knoflookaardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Knoflookaardappelen te bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verpak de knoflook in folie, en bak het tot de knoflook goudbruin wordt en de bolletjes zacht zijn, ongeveer na 1 uur.
Laat het afkoelen tot ze koud genoeg zijn om aan te pakken.
Snij een punt van de bolletjes af, net genoeg om de teentjes te zien; druk de knoflook uit; gebruik eventueel een mes om te drukken.
Gooi het vel weg en doe de knoflook in een klein schaaltje.
Doe er 6 theel. olijfolie, zout en peper bij.
Maak er een pasta van met behulp van de bolle kant van een lepel.
Bereidingswijze:
Verhoog de oventemperatuur naar 250 graden.
Snijd elke aardappel in ca 2,5 centimeter dikke plakken.
Besmeer iedere plak met een lekkere dikke laag van de knoflookpasta.
Maak er weer een hele aardappel van door de plakken tegen elkaar te drukken.
Zet de aardappel op een stuk folie en bestrooi hem met 2 theel. van het olie-zout-peper mengsel.
Wikkel de aardappel stevig in het folie en herhaal dit bij de andere aardappels.
Leg de aardappels in een ovenschaal of op bakpapier in de oven en pof ze ca 70 minuten, tot ze zacht zijn en de geroosterde knoflook is gecaramelliseerd onder de aardappel.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verpak de knoflook in folie, en bak het tot de knoflook goudbruin wordt en de bolletjes zacht zijn, ongeveer na 1 uur.
Laat het afkoelen tot ze koud genoeg zijn om aan te pakken.
Snij een punt van de bolletjes af, net genoeg om de teentjes te zien; druk de knoflook uit; gebruik eventueel een mes om te drukken.
Gooi het vel weg en doe de knoflook in een klein schaaltje.
Doe er 6 theel. olijfolie, zout en peper bij.
Maak er een pasta van met behulp van de bolle kant van een lepel.
Bereidingswijze:
Verhoog de oventemperatuur naar 250 graden.
Snijd elke aardappel in ca 2,5 centimeter dikke plakken.
Besmeer iedere plak met een lekkere dikke laag van de knoflookpasta.
Maak er weer een hele aardappel van door de plakken tegen elkaar te drukken.
Zet de aardappel op een stuk folie en bestrooi hem met 2 theel. van het olie-zout-peper mengsel.
Wikkel de aardappel stevig in het folie en herhaal dit bij de andere aardappels.
Leg de aardappels in een ovenschaal of op bakpapier in de oven en pof ze ca 70 minuten, tot ze zacht zijn en de geroosterde knoflook is gecaramelliseerd onder de aardappel.