KookJij

Knoflookaardappelen

Een heerlijk knoflookaardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knoflookaardappelen te bereiden

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verpak de knoflook in folie, en bak het tot de knoflook goudbruin wordt en de bolletjes zacht zijn, ongeveer na 1 uur.

Laat het afkoelen tot ze koud genoeg zijn om aan te pakken.

Snij een punt van de bolletjes af, net genoeg om de teentjes te zien; druk de knoflook uit; gebruik eventueel een mes om te drukken.

Gooi het vel weg en doe de knoflook in een klein schaaltje.

Doe er 6 theel. olijfolie, zout en peper bij.

Maak er een pasta van met behulp van de bolle kant van een lepel.


Bereidingswijze:

Verhoog de oventemperatuur naar 250 graden.

Snijd elke aardappel in ca 2,5 centimeter dikke plakken.

Besmeer iedere plak met een lekkere dikke laag van de knoflookpasta.

Maak er weer een hele aardappel van door de plakken tegen elkaar te drukken.

Zet de aardappel op een stuk folie en bestrooi hem met 2 theel. van het olie-zout-peper mengsel.

Wikkel de aardappel stevig in het folie en herhaal dit bij de andere aardappels.

Leg de aardappels in een ovenschaal of op bakpapier in de oven en pof ze ca 70 minuten, tot ze zacht zijn en de geroosterde knoflook is gecaramelliseerd onder de aardappel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst