Recept
« Terug naar recepten
Knoflookrondjes
PT40M
Knoflookrondjes
Een heerlijk knoflookrondjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
20st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://www.jannekes.nl/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflookrondjes te bereiden
Doe de olie in een pannetje en voeg de heel fijn gesnipperde knoflook, de kleingesneden garnalen, peterselie, bieslook, zout en peper toe.
Roerbak het mengsel 1 minuut en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verdeel het knoflookmengsel over beide plakken.
Laat aan 1 kant een rand van 2 cm vrij.
Druk het mengsel voorzichtig aan.
Rol de plakken losjes op in de richting van de vrije rand.
Besmeer de buitenkant met iets van de achtergebleven olie in de pan.
Snij de rolletjes in 8-10 plakjes en leg de rondjes op een ingevette en daarna met bloem bestoven bakplaat.
Bak de rondjes 10 minuten en draai de oven terug naar 200°C (hetelucht 175°C). Bak ze op deze temperatuur nog 10 minuten .
Roerbak het mengsel 1 minuut en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 225°C (hetelucht 200°C).
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en verdeel het knoflookmengsel over beide plakken.
Laat aan 1 kant een rand van 2 cm vrij.
Druk het mengsel voorzichtig aan.
Rol de plakken losjes op in de richting van de vrije rand.
Besmeer de buitenkant met iets van de achtergebleven olie in de pan.
Snij de rolletjes in 8-10 plakjes en leg de rondjes op een ingevette en daarna met bloem bestoven bakplaat.
Bak de rondjes 10 minuten en draai de oven terug naar 200°C (hetelucht 175°C). Bak ze op deze temperatuur nog 10 minuten .