Recept
« Terug naar recepten
Knoflooksoep met visquenelles
PT90M
Knoflooksoep met visquenelles
Een heerlijk knoflooksoep met visquenelles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooksoep met visquenelles te bereiden
verwearm de oven voor op 200 graden C.
Snijd de topjes van de bollen knoflook
en verpak de bollen in aluminiumfolie.
Leg de pakketjes in de oven en pof de knoflook in ca 40 min. gaar.
Neem de knoflook uit de folie en laat hem afkoelen.
Breng 1,7 liter visfond met de wijn en de slagroom aan de kook en laat hem op laag vuur tot 1 3/4 liter inkoken.
Druk de gare knoflook uit de vliesjes en maak hem goed fijn.
Roer de knoflookpuree door de soep en laat hem nog 10 min. zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Pureer de goedgekoelde tongscharfilets met de 1/2 dl slagroom in de blender.
Meng de eierdooiers door de vis, breng deze farce op smaak met peper en zout.
Snijd de slibtongfilets in stukjes.
Snijd de peterselie heel fijn.
Meng de slibtong, de peterselie en de garnalen door de vismousse en vorm er balletjes van 3cm. doorsnede van.
Breng de overgebleven 8 dl visfond aan de kook, draai het vuur zo laag dat de fond net niet meer kookt en pocheer hierin de visballetjes gaar.
Snijd voor de croutons de sneetjes brood in grove brunoise.
Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de visballetjes over voorverwarmde soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi de soep met de croutons.
garneer met een takje kervel.
Snijd de topjes van de bollen knoflook
en verpak de bollen in aluminiumfolie.
Leg de pakketjes in de oven en pof de knoflook in ca 40 min. gaar.
Neem de knoflook uit de folie en laat hem afkoelen.
Breng 1,7 liter visfond met de wijn en de slagroom aan de kook en laat hem op laag vuur tot 1 3/4 liter inkoken.
Druk de gare knoflook uit de vliesjes en maak hem goed fijn.
Roer de knoflookpuree door de soep en laat hem nog 10 min. zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Pureer de goedgekoelde tongscharfilets met de 1/2 dl slagroom in de blender.
Meng de eierdooiers door de vis, breng deze farce op smaak met peper en zout.
Snijd de slibtongfilets in stukjes.
Snijd de peterselie heel fijn.
Meng de slibtong, de peterselie en de garnalen door de vismousse en vorm er balletjes van 3cm. doorsnede van.
Breng de overgebleven 8 dl visfond aan de kook, draai het vuur zo laag dat de fond net niet meer kookt en pocheer hierin de visballetjes gaar.
Snijd voor de croutons de sneetjes brood in grove brunoise.
Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de broodblokjes goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de visballetjes over voorverwarmde soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi de soep met de croutons.
garneer met een takje kervel.
bertal zegt:
Ik doe mijn best en voorlopig is onze kookclub wat recepten betreft nog niet uitgeput.
Bedankt voor de leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers