Kies mooie rijpe vleestomaten.
Je kunt de tomaten al een paar uur voordat je gaat eten bereiden.
Lekker bij de barbecue maar ook bij een pastamaaltijd.
Recept
« Terug naar recepten
Knoflooktomaten uit de oven
PT10M
Knoflooktomaten uit de oven
Tomaten uit de oven met peterselie en veel knoflook. Je kunt ze koud of warm eten. Lekker bijgerecht bij een Meditterane maaltijd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knoflooktomaten uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Was de tomaten. Snij ze dwars doormidden.
- Zet de tomaten met de snijkant naar boven in een vuurvaste
schaal. - Bestrooi de tomaten royaal met peper, zout.
- Meng de geperste knoflook, peterselie en olie goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de tomaten.
- Bak de tomaten ± 20 minuten in het midden van de oven.
- Koud of lauwwarm opdienen.