KookJij

Knolselderijpuree met witlof

Een heerlijk knolselderijpuree met witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knolselderijpuree met witlof te bereiden

Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 20 minuten gaar in de melk, met zout naar smaak. Verwarm ondertussen de boter met de suiker in een braadpan en bak daarin de lof op laag vuur aan beide kanten bruin, samen met de tijm. Breng op smaak met zout en peper. Giet de knolselderij en aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de puree over een schaal en leg de gebakken witlof erop.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst